ŞEYH ALİ SEMERKANDİ HAZRETLERİ

Niyet Hayır Akıbet Hayır

Hafız İsmet AYDIN

HAFIZ İSMET AYDIN

 

 

Doğumu ve Eğitimi 

Hafız İsmet Aydın, 1935 yılında Kızılcahamam İlçesininÜçbaş Köyünde dünyaya geldi. Baba adı Ahmet, anneadı Fatma’dır. Beş sınıflı ilkokulu köyünde bitirdi. 1948 yılındakendi köyünde hafızlığa başladı ve 1950 yılında hıfzını tamamladı.Aynı yıl İstanbul’a gitti, Atikali Camii baş imam-hatibi ve Kur’an öğreticisi Hacı Fahri Kiğılı’nınKur’an kursunda, Kur’an’ı Kerim’i usulüne uygun olarak okuma dersleri almayabaşladı. 1951 yılında Nuruosmaniye Kur’an Kursu’na kaydını yaptırdı ve HafızHasan Akkuş Hocanın öğrencisi oldu. Hafız Hasan Akkuş’da iki yıl eğitimgördükten sonra 1953 yılında usulüne uygun Kur’an’ı Kerim okuma eğitimini tamamladı.Aynı yıl Sultanahmet Camii baş imam-hatibi, büyük bestekar SadettinKaynak’tan 5 ay Türk musikisi, ilahi ve nota dersleri aldı. Daha sonra nota derslerive usulleri öğrenimini Beyoğlu ilçesi Cihangir Camii imam-hatibi MustafaTüzün’de sürdürdü.  

Görevleri

 

Hafız İsmet Aydın, dini hizmet mesleğinde ilk resmi görevine Beyoğlu Müftülüğü’nün açtığı müezzinlik imtihanını kazanarak 1954 yılında Beyoğlu Hoca ali Camii  müezzini olarak başladı. 1956 yılında vatani görevine başladı. Vatani görevini bitirdikten sonra yeniden İstanbul’a döndü ve Beyoğlu Mahmutağa Camii müezzinliğine atandı. Bu görevi 4 yıl sürdü. 1960 yılında aynı ilçe AynalıÇeşme Camii müezzinliğine nakledildi. 1962 yılında İstanbul İl Müftülüğü’nünaçtığı imam-hatiplik imtihanına girdi. İmam-hatiplik imtihanını kazandı ve BeyoğluKaim Ahmet Camii imam-hatipliği görevine atandı. Bu görevini iki yıl sürdürdüktensonra, 1964 yılında yine İstanbul İl Müftülüğü’nce açılan imtihanı kazandıve Beyoğlu Ağa Camii imam-hatipliğine nakledildi. Ağa Camii’nde imamhatiplikyaptığı yıllarda aynı camide bir Kur’an kursu açarak Kur’an’ı Kerim öğretimiçalışmalarını sürdürdü. Ağa Camii’ndeki imam-hatiplik ve Kur’an kursu öğreticiliği çalışmalarındaki başarıları dikkate alınarak, 1973 yılında ªişli İlçe Müftülüğü’ne bağlı BehramÇavuş Camii imam-hatipliğine ve Kur’an Kursu öğreticiliğine naklen atandı.1985 Yılında emekli oldu.

  

Evliliği ve Çocukları  

Hafız İsmet Aydın, Kezban Hanımla evlendi. Bu evlilikten Fuat ve Aykuthanisimli oğulları ile Latife ve Fatma isimli kızları dünyaya geldi. Fuat ve Aykuthanisimli oğulları güvenlik makinaları programlama işi yapıyorlar. Kızları Latife ve Fatma evli ve ev hanımıdırlar. Hafız İsmet Aydın’ın eşi ve çocukları hayattadır.Allah hepsine sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler versin.

 

Genel Bir Değerlendirme

 

Hafız İsmet Aydın, özellikle Behram Çavuş Camii Kur’an Kursu öğreticisi olarak hizmet verdiği 13 yıllık sürede çok sayıda öğrenciyi, öğreticisi olduğu Kur’an kursundan mezun etti. Mezun ettiği öğrenciler, Şişli Müftülüğü’nce açılan sınavlarda başarılı olarak Kur’an’ı Kerim kursu bitirme belgesi aldılar.Hafız İsmet Aydın, yüksek perdeli sesi, musiki bilgisi ve dokunaklı okuyuşuile cemaatini ve dinleyenlerini etkiledi. Resmi görevler yaptığı camiler dışında1959 yılından günümüze kadar çeşitli radyo ve televizyon kanallarındaKur’an’ı Kerim ve mevlid okudu. İstanbul’da birinci sınıf Kur’an’ı Kerim ve mevlid okuyanlar arasındaki yerini aldı.İstanbul Hafız’ı Kur’an ve Mevlidhanlar Derneği Genel Sekreterliği yaptı.

 


Kaynak: ESYAV


Yorumlar - Yorum Yaz
@

NİYET HAYIR AKIBET HAYIR


Hava Nasıl Olacak
Takvim
Üyelik Girişi